Årets tema - Harry Potter möter Merlin

Pressmeddelande 2012-09-26

Konstnär & anvarig för skräckkbinettet - Edit Mag under Wisbymaskeraden 2010

­Wisbymaskeraden 2012 - Goes Magic

­

Pressmeddelande 2012-09-26­

Maskeradmagi på Gotland

Under hösten, när löven faller och mörkret kryper på, har gotlänningarna skapat ett evenemang som lyser som en magisk stjärna på upplevelsehimlen. Wisbymaskerade­n genomförs för tredje året i rad lördagen den 13 oktober med en väldigt blandad publik som hittar till Visby från hela Sverige.

Varför är det attraktivt att resa till Gotland under en mörk oktoberhelg? Publikröster från förra året säger det mesta: ”Det var som att medverka i en musikal!”, ”De 7 timmarna bara försvann i ett rus av upplevelser, musik, scenografi, god mat och dryck och massor av spännande människor. ” Tusen tack för en helt underbar kväll!! Har aldrig varit med om något liknande :)”

Årets Wisbymaskerad genomförs på temat Magi. Här uppträder tre av Sveriges bästa trollkonstnärer - Malin Nilsson, Peter Gröning och Mr Dannyman. Gotlands Musikalkompani är stommen i musikalupplevelsen, musikgrupperna Van Palten och Dementors är liveband och dessutom medverkar två dansgrupper, akrobater, siare, lajvare och ett antal andra artister. Allt i en miljö där publiken är huvudattraktionen.­

– ”Något av det roligaste som finns är att titta på alla som klätt ut sig, se hur de valt att tolka maskeradtemat”, säger producenten Hillar Loor. ”Men det finns också de som väljer att komma helt vanligt festklädda och sen bara köpa en ögonmask i kassan. Det är också maskerad!"

Hemligheten med framgången är en väl avvägd blandning av artister från fastlandet och från Gotland, ett medvetet arbete med att skapa visuella upplevelser på Wisby hotell och ett hundratal personer som aktivt och ideellt arbetar för att maskeraden ska bli så bra som möjligt.

Dessutom har Wisbymaskeraden fått marknadsföringshjälp av många tunga aktörer i den gotländska turistnäringen. Evenemang är en viktig del i destinationsmarkandsföring, för att visa att Gotland gnistrar året om.

I år sprider sig maskeraden utanför maskeradkvällen genom att både Gotlands Muséum och handlarnas förening Wisby Centrum är inblandade.

– ”Vi vill gärna att maskeradhelgen långsiktigt ska omfattas av så många andra aktörer som möjligt. Då kommer ännu fler att komma till Gotland och vilja vara med”, säger Hillar Loor.

Mer information: Hillar Loor, 0706 290 292, hillar@loor.se
Pressbilder: http://www.wisbymaskeraden.se/pressbilder

Fakta
Wisbymaskeraden 2012 genomförs lördagen den 13 oktober med start kl 19.00 på Clarion Hotel Wisby.

Reseföretagen, hotellet och Wisbymaskeraden har tillsammans tagit fram rese- och boendepaket som gör det ytterst attraktivt att besöka Visby under maskeradhelgen.

Prisexempel på paket är 1490:-/person, delat dubbelrum i 2 nätter inklusive frukost, med resa från Nynäshamn eller Oskarshamn, samt entré till Wisbymaskeraden.

Wisbymaskeraden® är ett varumärke som ägs av:

Hillar Loor AB, 556424-7889
Skeppsbron 24
621 57 VISBY

Producent och initiativtagare är Hillar Loor, info@loor.se
0706 290 292Besök Magic Bar i Stockholm


­­ Lunarplexus­­

Dina maskeradkläder på Gotland


­­­ Scaramouche­

Fantastiska kläder på internet


 ­

Adelsgatan, Visby