ÅRETS TEMA - DET GLADA 20-TALET - JAZZ, BURLESQUE & LÖNNKROGAR

Maskeradtemat

Tribal-Woodo-Prästinna under Wisbymaskeraden 2011

Festen är alltid viktigast ­

Festen är alltid viktigare än temat! Men när vi bygger upp miljöer, stämningar och underhållning är det bra att ha ett tema att arbeta utifrån. Det gör att alla utseenden, uttryck, design, musik etc drar åt samma håll. Det blir ett mer sammanhållet evenemang

Det viktigaste är att vi har roligt och att det blir ett ordentlig maskeradparty! Men om du vill ansluta dig till temat - så - varsågod. Och - om du tycker att det är besvärligt med ett tema - vi har masker att köpa i entrén. Ta lite festkläder och köp en mask när du kommer - så är du också maskeradklädd.

Wisbymaskeraden goes Chicago

När vi skapade temat tänktevi på filmer som "Chicago", "Bonnie & Clyde", "Burlesque" och faktiskt också "Cabarét" (även om den filmen utspelar sig i Berlin i slutet av 20-talet. På nöjesscenerna fanns de stora jazzmusikerna. 1920-talets stora modedans var Charleston, och hela "det glada 20-talet" har i bland refererats till som "The Charleston Era".

Den gemensamma nämnaren är flärd, lyx, med en mörk underton av dekadance och raffinerad utlevnad.

Kostymer

 När du skapar din egen kostym, kan du välja att ansluta dig till temat, eller välja något helt annat.

Kom som gangster, sexbomb, burlesquartist eller tomboy. Experimentera! Bli någon du alltid velat bli eller någon du velat pröva.

Oavsett om du bär kritstrecksrandigt eller kortkort - du kommer att bli förvånad över den fantastiska bild du själv bidrar till, tillsammans med alla andra besökare! Tillsammans skapar vi festen och miljön. Om vi är 500 personer behövs det inte så mycket för att det ska bli färgsprakande och glatt!

För Maskeraden är det roligare om du kan gö­ra något som anspelar på temat. Men det betyder INTE att vi vill se 400 kristreckrandiga ganstrar. Kom som du trivs - en liten finurlig detalj, en mask, en hatt.

Och så finns det ju så mycket mer än den undre världen.

Titta på alla filmerna... där finns inspirationen. Sätt dig ner tillsammans med dina vänner, prata om hur ni vill komma - och ha roligt - det är faktiskt kul!

Om du inte kommer på något

Om du verkligen inte kommer på något - kom som du brukar vara på en fest och köp en mask i entrén. Vi har så det räcker till alla!


­

Besök Magic Bar i Stockholm


­­­Gotland Pride­­

Var med på Gotland Pride!


­­ Lunarplexus­­

Dina maskeradkläder på Gotland


 ­

Adelsgatan, Visby


 ­


 ­