WISBYMASKERADEN 2015 – 9-11 OKTOBER 2015
ÅRETS TEMA - IN SPACE, STAR WARS, SCIFI & COSPLAY

Frågor & Svar

Vy från sjöbotten - under Wisbymaskeraden 2012

­På den här sidan samlar vi frågor som kommer från våra webb-läsare. ­

Fråga - om kläder / Tema

Hur hårt är det? Kan man till exempel vara klädd som till maskeradbal (dvs finklädd med mask)? Och om man ändå vill följa temat på något sätt, är det enbart scifi som gäller, eller kan man t.ex. köra på rymdburlesk? (Skrivet 2015 - tema - Star Wars, SciFi & Cosplay")

Svar:

Du kan komma precis som du vill. Finklädd med mask, eller rymdburlesque, eller något annat. Det viktiga är att du vill vara med! Temat är underordnat, men Rymdburlesqe är kul…

Fråga - vad är Wisbymaskeraden?

"Vad är Wisbymaskeraden - en fest eller en helg eller vad?"

Svar:

Wisbymaskeraden började som en upplvelsefest. Från och med 2013 är det en Maskeradhelg med ett antal olika aktiviteter, lite olika år från år, där maskeradfestkvällen varje år blir höjdpunkt under Lördag kväll.

 

Fråga - vad gör man?

"Jag skulle bara höra.. Det stod bara kort om maskeraden (om festkvällen) på hemsidan. Men tänkte bjuda min kompis dit i studentpresent, men är det värt att gå dit?  Vad gör man där, dricker man, äter mat?

För det kändes som att det mer var en teater/konsert/musikal, och inte ett mingel."


Svar:

Wisbymaskeradens festkväll är allt på en gång. Massor av utklädda människor som minglar, pratar och umgås. Det finns en buffetmiddag man kan äta, det finns naturligtvis några barer.

Sen händer det mycket saker. Vi har i år 2 av Sveriges bästa Burlesqueartister, ett storband, 2 dansgrupper, en mimartist, några sångare, ett antal rollspelare, Gotlands Musikalkompani mm.

Det är inte som att man sitter vid en scen, utan alla dessa uppträdanden pågår i olika rum, på olika ställen, dit man kan gå. Jag skulle kunna jämföra det med en gammaldags marknad där det finns många olika varieteartister i olika rum.

Fråga - om barn

Kan man ha med barn på evenemanget?

Svar:

Wisbymaskeraden består av olika evenemang. Vissa är till för barn och andra är det inte. Under invigningen kan barn vara med, likaså under det evenemang som Gotlands Muséum har under lördag eftermiddag, som är till för barn.

Klubbscenen på fredag har åldersgräns 18. Festkvällen har åldersgräns 18 år, med vissa undantag för kontrakterade artister, bl a en del ungdomar i Gotlands Musikalkompani. 

Eftersom eventet hålls i hotellets offentliga lokaler hindrar vi inte de barn som bor på hotellet att röra sig i receptionsdelen, men i en del andra utrymmen där vi har vissa uppträdanden (t ex burlesque) har vi absolut barnförbud.

Wisbymaskeradens festkväll är en vuxentillställning.


Besök Magic Bar i Stockholm


 

 Adelsgatan, Visby