Årets tema - Det glada 20-talet - jazz, burlesque & lönnkrogar

Pressmeddelande 2013-09-23

Konstnär & anvarig för skräckkbinettet - Edit Mag under Wisbymaskeraden 2010

­

­

Pres­smeddelande 2013-09-23

Wisbymaskeraden växer - 2013 större än någonsin

Wisbymaskeraden 2013 är en hel helg fylld med upplevelser för både unga och äldre. Fler samarbetsparter, fler aktiviteter, fler skratt och fler människor som kommer till Visby för att delta.

En stor nyhet är Svenska Mästerskapen i Maskerad, en tävling där barn, unga och vuxna kan delta med kostym och ett litet uppträdande, för att sedan kanske bli korade Svenska Mästare.

”Vi vill skapa något där också barn och unga kan vara med.” säger maskeradproducenten Hillar Loor. ”Tävlingsformen känner de flesta igen från idrott och dans. Och det är lätt för vem som helst att delta!”

Den stora maskeradfestkvällen genomförs traditionsenligt på Clarion Hotel Wisby. En kavalkad av artister i en happening där vad som helst kan hända. Årets tema är ”Det glada 20-talet – jazz, burlesque och lönnkrogar”. Allt det, och mer, kommer att iscensättas.

Förutom Sveriges burlesquedrottning Fräulein Frauke med sin kollega Ruby Lucious, deltar Visby storband, den Nordiske Mästaren i Scenmagi 2013 - Simon Almers, mimare från Stockholms Dramatiska Högskola, dansgrupper, akrobatgruppen Chicago Air Show, Gotlands Musikalkompani och många många fler.

Med 8 timmar underhållning under en 7 timmar lång fest är det tänkt att man helt enkelt inte ska kunna ha tråkigt! En grupp på 25 lajvare bidrar till temat och skapar underhållande situationer för publiken. Allt kan och kommer att hända!

Wisbymaskeraden är unik i Sverige. En helg med unga och gamla som deltar i olika maskeradaktiviteter, en mix av utlevelse och upplevelse som får stöd från såväl kulturorganisationer som handelsmän. Och allt avslutas med en festkväll där publiken är lika viktig som artisterna.

”Jag får tackmail varje år från publik och deltagare” säger Hillar Loor. ”Det roligaste tror jag var en person som skrev: ”Egentligen hatar jag trams som maskerader – men det här var superkul!"

Med en hel helg av maskeradaktiviteter, kombinerat med förmånliga paketpriser på flyg, båt och hotellrum hoppas Hillar Loor att i år nå sammanlagt uppåt tusen maskeradbesökare, varav några hundra från fastlandet.

­


Bilder finns på:

http://www.wisbymaskeraden.se/1094  (Maskeradkvällen)

http://www.wisbymaskeraden.se/press_sm2013  (MaskeradSM)Wisbymaskeraden är en årlig temafest som genomförs andra helgen i oktober, varje år.

Maskeraden är en happening och en kulturupplevelse. Årets maskerad består av en invigning fredagen den 11/10, Svenska Mästerskapen i Maskerad lördag den 12/10 och sen på kvällen den stora maskeradfestkvällen med musikal, rock, elektronik, dansare, rollspelare, skräckabinett, middag och mycket mer.

Vår vision är att vara Sveriges största maskerad och temafest, med ett nytt tema varje år.­ Och kanske är vi redan där...

Wisbymaskeraden produceras av:

Hillar Loor, info@loor.se, 0706 290 292
Hillar Loor AB, 556424-7889
Skeppsbron 24
621 57 VISBY


Besök Magic Bar i Stockholm


­­ Lunarplexus­­

Dina maskeradkläder på Gotland


­­­ Scaramouche­

Fantastiska kläder på internet


 ­

Adelsgatan, Visby