WISBYMASKERADEN 2015 – 9-11 OKTOBER 2015
ÅRETS TEMA - IN SPACE, STAR WARS, SCIFI & COSPLAY

Maskeradtemat

Tribal-Woodo-Prästinna under Wisbymaskeraden 2011

Festen är alltid viktigast ­

Festen är alltid viktigare än temat! Men när vi bygger upp miljöer, stämningar och underhållning är det bra att ha ett tema att arbeta utifrån. Det gör att alla utseenden, uttryck, design, musik etc drar åt samma håll. Det blir ett mer sammanhållet evenemang

Det viktigaste är att vi har roligt och att det blir ett ordentlig maskeradparty! Men om du vill ansluta dig till temat - så - varsågod. Och - om du tycker att det är besvärligt med ett tema - vi har masker att köpa i entrén. Ta lite festkläder och köp en mask när du kommer - så är du också maskeradklädd.

Wisbymaskeraden in Space - Star Wars, SciFi & Cosplay

Efter många år med historiska teman går vi nu in i framtiden. Star Wars, Star Trek, Star Gate, Avatar, Liftarens Guide till Galaxen... det finns otroligt många filmer och berättelser där temat passar.

Några platser vi kommer att besöka: Dagobahs skogar, Avatarfigurer, Restaurangen vid världens ände, Cantinan i Star Wars. Titta in i styrhyttens på vårt Steam Punk Rymdskepp, leta dig fram till olika SciFi-landskap och möt en otrolig mängd figurer som du hittills bara sett i film.

Kostymer

 Sci Fi ger dig en möjlighet att leka. Storm Trooper, Yoda, Luke? Avatar, Captain Kirk, Spock? Förlagorna är många. Och våra rollspelare tardig gärna vidare in i leken. 

StarWars-kostymer bygger mycket på japansk samurajtradition. Star Treck - är ganska enkla raka kläder. Och Avatar - vågar du? Vi vet några som kommer att bli kroppsmålade, på bara huden.

När du skapar din egen kostym, kan du välja att ansluta dig till temat, eller välja något helt annat.

Kom som rymdpilot, jedi-krigare, sexbomb, burlesquartist eller tomboy. Experimentera! Bli någon du alltid velat bli eller någon du velat pröva.

Oavsett om du bär kritstrecksrandigt eller   uniformselegant - du kommer att bli förvånad över den fantastiska bild du själv bidrar till, med alla andra besökare!

Tillsammans skapar vi festen och miljön. Om vi är 500 personer behövs det inte så mycket för att det ska bli färgsprakande och glatt!

För Maskeraden är det roligare om du kan gö­ra något som anspelar på temat. Men kom som du trivs - en liten finurlig detalj, en mask, en hatt.

Titta på alla filmerna... där finns inspirationen. Sätt dig ner tillsammans med dina vänner, prata om hur ni vill komma - och ha roligt - det är faktiskt kul!

Om du ändå inte kommer på något

Om du verkligen inte kommer på något - kom som du brukar vara på en fest och köp en mask i entrén. Vi har så det räcker till alla!

Uppdaterat 2015-06-19


­

Besök Magic Bar i Stockholm


­­­Gotland Pride 10-16 november 2014­­

Var med på Gotland Pride!


 ­

Adelsgatan, Visby


 ­


 ­