Wisbymaskeraden 2014 – 10-12 oktober 2014
ÅRETS TEMA - GOES HOLLYWOOD - DANCING DIRTY

Pressmeddelande 2014-06-18

Konstnär & anvarig för skräckkbinettet - Edit Mag under Wisbymaskeraden 2010

­

­Pressmeddelandet i pdf-format - klicka här.

Ge någon en MaskeradMorot! - att uppmuntra vardagshjältar


Det finns personer som vi gärna kallar vardagshjältar. Som kämpar på med det de tror på. Som hjälper andra. Som har spännande idéer. Det kan vara personer som ibland inte hörs alls och ibland bullrar rejält, men som betyder mycket för sina medmänniskor.

Wisbymaskeraden tillsammans med Gotlands Ekologiska Odlare vill gärna uppmuntra vardagshjältarna. Därför har vi skapat MaskeradMoroten - ett uppmuntranspris och en belöning som visar att andra har uppmärksammat hjältens insatser. En morot helt enkelt!

”Vi tyckte idén med en MaskeradMorot var jättekul” säger Åsa Gustavsson, ordförande för Gotlands Ekologiska Odlare. ”Ekologisk odling är också ett sätt att förbättra för medmänniskor. Så självklart vill vi dela ut en morot till någon som kämpar på!”

Tävlingen är öppen för alla. Vem som helst kan föreslå någon till priset genom att fylla i ett formulär på hemsidan. Wisbymaskeraden och Gotlands Ekologiska Odlare väljer sedan ut en person som vinnare.

MaskeradMoroten består av, förutom äran, en hel maskeradhelg i Visby för 2 personer. En båtresa från Nynäshamn eller Oskarshamn, boende på maskeradhotellet i 2 nätter och fri medverkan i alla aktiviteter under helgen.

”– Vi hoppas få många nomineringar, för det finns många som gör bra saker i Sverige” säger maskeradproducenten Hillar Loor. ”Förslagen började komma in så fort vi publicerade tävlingen på FaceBook. Det är fantastiskt vad många det finns som gör bra saker!”

Vill du också lämna förslag? Sista dagen för nomineringar är den 25 augusti. Vem som vunnit meddelas i månadsskiftet augusti/september.

Fakta

Wisbymaskeraden startade 2010 som en festkväll med artister. Nu har maskeraden 5 årsjubileum och har vuxit till en helg med invigning, tävlingen Svenska Mästerskapen i Maskerad och sen den stora maskeradfestkvällen.

Årets tema är ”Goes Hollywood – Dancing Dirty”, eller uttryckt annorlunda, filmer från 60-talet som James Bond, La Dolce Vita, Easy Rider och många fler. Temat inbjuder också till bugg, foxtrott och andra danser med årets orkestrar SOS och Howlin Hillbillies.

Under kvällen möter besökaren många musikalartister, lajvare, akrobater, dansare, magiker, sångare i en ombyggd hotellmiljö.

Wisbymaskeraden är möjlig att genomföra därför att så många frivilliga arbetar tillsammans.

Mer information om Wisbymaskeraden:

Hillar Loor, 0706 290 292, hillar@wisbymaskeraden.se
www.wisbymaskeraden.seGotlands Ekologiska Odlare (GEO) bildades 1986­ på initiativ av ekologiska lantbrukare, konsumenter samt lärare/rådgivare inom lantbruk/trädgård.

GEO är en ideell förening för odling och förädling av grönsaker och spannmål samt produktion av mjölk, kött och ägg. Genom att odling och annan produktion sker enligt KRAVs regelsystem för ett långsiktigt uthålligt jordbruk blir miljön bättre.

Mer information om GEO:

Åsa Gustafsson, 0708-733412, asagasa72@hotmail.com
www.ge-odlare.se­­


Besök Magic Bar i Stockholm


­­ Lunarplexus­­

Dina maskeradkläder på Gotland


­­­ Scaramouche­

Fantastiska kläder på internet


 ­

Adelsgatan, Visby