Wisbymaskeraden 2014 – 10-12 oktober 2014
ÅRETS TEMA - GOES HOLLYWOOD - DANCING DIRTY

Pressmeddelande 2014-09-18

Swingdans under Wisbymaskeraden 2013

­

­Pressmeddelandet i pdf-format - klicka här.

Martina Sundell, Kalmar vinner MaskeradMoroten

Wisbymaskeraden tillsammans med Gotländska Ekologiska Odlare har instiftat priset MaskeradMoroten för att belöna en vardagshjälte. Årets pris går till Martina Sundell, Kalmar.

Det finns personer som vi gärna kallar vardagshjältar. Wisbymaskeraden tillsammans med Gotlands Ekologiska Odlare har skapat MaskeradMoroten - ett uppmuntranspris och en belöning för att visa att någon har uppmärksammat vardagshjältens insatser. En morot helt enkelt!

Under sommaren har Wisbymaskeraden fått ett 20-tal nomineringar. Nu finns det en vinnare!

Martina Sundell, Kalmar vinner MaskeradMoroten 2014. Hennes vinst är en maskeradhelg på Gotland för 2 personer.

Motiveringen lyder:
"Martina har under många år stöttat sina familjemedlemmar och vänner under tidvis tuffa omständigheter. Hon har oförtrutligt kämpat för dem hon älskar, har gjort sitt yttersta för sina barn, för sin cancersjuka mamma och för sina vänner. För inte så länge sedan dog Martinas mamma i cancer, vilket innebar en stor sorg och en stor förändring för familjen. Vi vill ge henne några dagars glädje i Visby.”

”– Vi fick så många bra förslag till vinnare”, säger Hillar Loor, producent på Wisbymaskeraden. ”– Många nomineringar har handlat om personer som på olika sätt drabbats av cancer i familjen. Vi tycker att Martina är en värdig vinnare, som inte bara kämpat mot cancern utan också genom åren stöttat många andra.”

Wisbymaskeraden kommer att göra allt för att Martina ska få en helg att minnas i Visby.

Mer information
Hillar Loor, 0706 290 292
hillar@wisbymaskeraden.se


 

Fakta

Wisbymaskeraden startade 2010 som en festkväll med artister. Nu har maskeraden 5 årsjubileum och har vuxit till en helg med invigning, tävlingen Svenska Mästerskapen i Maskerad och sen den stora maskeradfestkvällen.

Årets tema är ”Goes Hollywood – Dancing Dirty”, eller uttryckt annorlunda, filmer från 60-talet som James Bond, La Dolce Vita, Easy Rider och många fler. Temat inbjuder också till bugg, foxtrott och andra danser med årets orkestrar SOS och Howlin Hillbillies.

Under kvällen möter besökaren många musikalartister, lajvare, akrobater, dansare, magiker, sångare i en ombyggd hotellmiljö.

Wisbymaskeraden är möjlig att genomföra därför att så många frivilliga arbetar tillsammans.

Mer information om Wisbymaskeraden:

Hillar Loor, 0706 290 292, hillar@wisbymaskeraden.se
www.wisbymaskeraden.seGotlands Ekologiska Odlare (GEO) bildades 1986­ på initiativ av ekologiska lantbrukare, konsumenter samt lärare/rådgivare inom lantbruk/trädgård.

GEO är en ideell förening för odling och förädling av grönsaker och spannmål samt produktion av mjölk, kött och ägg. Genom att odling och annan produktion sker enligt KRAVs regelsystem för ett långsiktigt uthålligt jordbruk blir miljön bättre.

Mer information om GEO:

Åsa Gustafsson, 0708-733412, asagasa72@hotmail.com
www.ge-odlare.se­­


1165

Besök Magic Bar i Stockholm


­­ Lunarplexus­­

Dina maskeradkläder på Gotland


­­­ Scaramouche­

Fantastiska kläder på internet


 ­

Adelsgatan, Visby