ÅRETS TEMA - GOES HOllywood - Dancing dirty

Sagt i pressen

Saga Björling, sångerska med Gotlands Musikalkompani - under Wisbymaskeraden 2011

Vill du se video eller bilder? Välj i menyn ovan!

Här är några utdrag ur de artiklar som skrivits om Wisbymaskeraden i pressen.­

Utdrag ur press 2013

"Wisbymaskeraden har funnits i några år och inför årets upplaga ville Hillar Loor göra något annorlunda. Därför tog han kontakt med Gotlands Museum och frågade dem om de ville vara med i arrangemanget.

Det landade till slut i att Gotlands Museum skulle stå som arrangör för "SM i maskerad" som var bara några timmar innan själva festen på Clarion Hotel Visby.

Sofia Hoas, Gotlands Museum, är glad över att man får vara med och hålla ett arrangemang i samarbete med Wisbymaskeraden. Hon säger att det är viktigt att den bland annat riktar sig mot barn."

Läs artikeln: Hela Gotland 2013-10-12

Utdrag ur press 2012

"Årets Wisbymaskerad blir en magisk kulturmarknad"

'Wisbymaskeraden har vuxit ut till ett multikulturellt event som i år kommer att innehålla rollspelare, dansare, akrobater, musiker, musikalartister och trollkarlar - allt i magins tecken. Tredje årets tema är nämligen "Harry Potter möter Merlin".'
(Bengt Valentinsson, Gotlands Tidningar. Publicerad 2012-09-27)

Läs artikeln: GT 2012-09-27

"- Maskerad är ett sätt att föra samman kreativitet och gestaltande, förklarar han. Som gäster i Wisbymaskeraden blir deltagarna en del i helheten av något som kan liknas vid skapandet av en installation. - Alla som kommer blir en del i själva föreställningen som i år har magi som tema, säger Hillar Loor." (Ingrid Hammar, 2012-09-28, Gotlands Allehanda)

 Läs artikeln: GA 2012-09-28

­

Utdrag ur press 2011

"Det är två dagar efter den fabulösa Wisbymaskeraden och jag är ännu lite matt i pälsen. Jisses, ett sådant kalas! Wisby hotell visade sig vara de perfekta lokalerna för årets tema: Pirates of the Caribbean.

Vinterträdgården byggdes om till ett sjörövarskepp med cirkusartister i taket, och festvåningen fylldes med magiker, rollspelare, repkonstnärer, rockband - och omkring 300 utklädda gäster som åt, drack och dansade bort en het karibisk natt, medan höstrusket ven kring hotellets knutar." (Åsa Wallin, GA 11/10 2010) Läs hela artikeln här!

 Andra artiklar:

Gotland Just Nu 110929

GA 110909

GT 110909

Gotland.net 110908

Helagotland.se 110908

Utdrag ur press 2010

”På Wisby strand valde de allra flesta att delta med liv och lust och öppna sinnen, vilket skapade en fantastiskt skön miljö och en unik, mycket varm festupplevelse ... Herreminje, sådant röj det var, med i tur och ordning Gotlandsmusiken, Musikalkompaniet, Palten, Sussie Norrby... och cava! Massor av cava! Bubbel både inom och utom, liksom.” (Åsa Wallin, GA 26/10 2010)

”Jag var inte där men önskar av hela mitt hjärta att gänget bakom Wisbymaskeraden orkar upprepa succén nästa år. Förutom den geniala idén är det så befriande underbart med initiativ som genomförs av enskilda personer som brinner för en sak och gör slag i saken, helt utan projektpengar eller EU-stöd.” (Ledare, Eva Bofride, GT 5/10 2010)

”Årets stora händelse under Kulturnatten, ett initiativ av Hillar Loor som många hoppas blir en tradition, var Wisbymaskeraden på Wisby Strand. - Häftigt med denna blandning av klassisk kultur och hårdrock, tyckte en av alla kvällens "fantomer på operan", Jan Ullberg, när han efter maskeradbalen och hårdrockskonsertens slut tillsammans med sin Marie Antoinette, Ann Karblom, drog sig hemåt i natten.” (Bengt Valentinsson, GT 4/10 2010)